Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl

kosmetyczny blog

witryna o kosmetykach naturalnych

Blog o kosmetykach

| 0 comments

pobrany plik (13)

Olejek z drzewa herbacianego jest specyfikiem o niezwykłych właściwościach, danych na wszystkim globie. Jego definicja jest myląca, ponieważ nie powstaje on z drzewa herbacianego (Camellia sinensis), lecz przyjmowany jest z liści drzewa Melaleuca alternifolia, dojrzewającego w Australii. Określenie drzewo herbaciane zostało przyznane przez wielkiego angielskiego podróżnika Jamesa Cooka, obserwującego, jak dokumencie z drzewa wpadają do wódki również zabarwiają ją na kolor herbaty. Dobre działanie liści tego drzewa wykorzystywane było poprzez Aborygenów z setek lat do dezynfekcji oraz pomagania ran. W latach 30 XX wieku zaczynany był do leczenia zakażonych, trudno leczących się ran, czyraków, ropni, owrzodzeń cukrzycowych oraz zanokcicy, tzn. ropnego zakażenia wylewającego się za wałem paznokciowym. W etapie II wojny powszechnej był on praktyczny w Australii w fabrykach amunicji, jako przyrząd do oleju kierowanego w obrabiarkach, by obniżyć ryzyko zakażeń bakteryjnych skóry pracowników.

Dodaj komentarz

Required fields are marked *.